Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

Kivien energia


Joka ikinen kivi planeetallamme kantaa mukanaan ikiaikaista energiaa. Kiven energiaan yhdistymällä, kosketuksen tai ajatuksemme kautta, voimme saada käyttöömme kiven energian avuksi arkeen, ajatuksiin, tuntemuksiin, pelkojen kohtaamiseen ja voittamiseen, ihan mihin tahansa.
Kiviä hypistellessä, teit sen sitten kivikaupassa tai luonnossa, saatat aistia kiven energian, kuinka joku kivi vaan tuntuu kädessä hyvälle ja oikealle. Silloin kivi on valinnut sinut. Ota se mukaasi, jos se sopivalle tuntuu. Tai jätä se siihen ja talleta mukaasi kiven energia.
Kotiin päästyäsi puhdista kivi juoksevalla vedellä tai siunaavalla ajatuksellasi. Kivellä on kyky imeä itseensä energiaa, ja on siksi syytä välillä puhdistaa. Samalla tavoin, kuin tarvitset itse joskus puhdistusta, myös energiatasolla.
Kun kivi on puhdas, se on valmis ottamaan vastaan oma tehtävänsä sinun kanssasi. Voit siis ladata kiveen juuri sen energian, jota toivot kiven sinulle antavan, kaikkein korkeimmaksi parhaaksi. Sen energiaa voit vahvistaa myös asettamalla sen ikkunalaudalle täydenkuun valoon tai luontoon paikkaan, joka sinusta ja kivestäsi sopivalle tuntuu.
Kiven voima on ihmeellinen. Kun sinusta tuntuu, että kivesi on tehtävänsä tehnyt, etkä tarvitse sen voimaa omaan elämääsi enää, voit palauttaa sen takaisin luontoon tai antaa sen jakaa energiaansa jonkun toisen ihmisen kanssa.

Vaikka fyysinen kosketus kiveen, sen kantaminen mukana, tuokin mukanaan fyysisen energian tuntemuksen, ei sinun välttämättä tarvitse itse kiveä omistaa. Oma ajatus liittää sinut kiven energiaan ja sekin riittää.

Olen kivi-ihminen, ja vaikka pikkutyttönä kaikki keräämäni kivet piilotinkin sohvan taakse, voin tänään ilolla ja ylpeydellä kivien energiaa hehkuttaa ihan kaikille. Tälle sivulle lisään kiviä ja niiden energiaa, sitä mukaa kun he haluavat esittäytyä.

Tietoisuuden portailla-kirjastani löydät myös kiviä merkityksineen ja vaikutuksineen kehomme ja mielemme hyvinvointiin chakrajärjestelmämme kautta.

Tervetuloa tutustumaan kivien ihanaan ja ihmeelliseen energiaan :)
Kruunuchakraamme vahvistava, henkisen värähtelyn kivi, ametisti, kuljettaa energiaa. Se rohkaisee hiljentymään ja kuuntelemaan omaa sisäistä ääntämme. Tämä kaunis kivi luo rauhaa myös ympäristöömme ja auttaa karkottamaan kaikkea kielteisyyttä. Meidänkin maaperästämme löytyvä ametisti auttaa vapautumaan kaikesta, mikä ei ole meille enää hyväksi, riippuvuuksista kaikilla tasoilla. Ametistin avulla voimme toteuttaa juuri sitä tehtäväämme, elää rohkeasti sitä elämäämme, jota olemme tänne syntyneet elämään.

Auringon tavoin kaunis aurinkokivi kasvattaa valon voimaa, iloa ja luovuutta antaen näin ihanaa voimaa luovuuteen. 
Tämä kivi helpottaa tarpeettomien siteiden irrottamista ja vapauttaa ajatuksia ja mielialaa kohti uutta aikaa. 
Aurinkokivi on aina liitetty hyväntahtoisiin jumaliin, hyvän onnen ja tuurin tuojiin. 
Tämä kultainen kivi ei unohda myöskään kallisarvoista kroppaammekaan, vaan voimistaa koko kehon ja elimistön kykyä parantaa itse itseään.


Kauniisti hohtava hematiitti tunnetaan erityisesti sen maadoittavasta energiasta. Se vahvistaa tervettä talonpoikaisjärkeä ja eloonjäämisviettiä, sekä auttaa keskittymään ja poistamaan itse itsellemme asetettuja ja aiheutettuja rajoituksia. Se vaikuttaa kehoomme rentouttaen lihaksia ja helpottaen unensaantia. Siksi se onkin hyvä kivi yöpöydälle tai tyynyn alle.

Hopealoimu on erityinen kivi, koska tiettävästi sitä ei ole löydetty vielä mistään muualta maailmalta kuin synnyinseudultani,keskeltä Suomea, Pihtiputaalta. 
Hopealoimukiven energia ottaa meidät avosylin vastaan ja sulkee turvalliseen ja lämpimään energiakenttäänsä. Se vahvistaa yhteyttämme juuri tähän maahan luoden samalla kimaltelevan valosillan korkeimpiin ulottuvuuksiin, johon jokainen meistä on osana.
Se vahvistaa yhteyttämme neljään luovaan voimaan, maahan, tuleen, veteen ja ilmaan. Maassa kivi antaa tukevan perustan, tulessa se varastoi ja luovuttaa lämpöä hellästi, vedessä se viisaasti kätkee oman lumovoimansa muuttumalla lähes mustaksi ja antaa sitten ilman tuoda sen taas hopeisena esiin.
Se heijastaa auringon, kuun ja tähtien valoa ja kun pidän sitä kädessäni voin tuntea, kuinka se heijastaa myös minun valoani. Se on opastanut minua elämässäni aina, yhdessä oman enkelini ja yksisarviseni kanssa.
Se on suurten yhteyksien kivi, Äiti Maan ja Isä Taivaan välillä. Nyt sinäkin tunnet sen.

Jaspis sopii hyvin voimakiveksi, antamaan rakkauden ja rohkeuden energiaa, jonka voimalla voimme tarkastella elämäämme ja halutessamme pintauttaa asioita käsiteltäksi ja puhdistettavaksi. Jaspis auttaa meitä kohtaamaan vaikeitakin asioita täysin maadoittuneina, turvallisuutta ja rohkeutta tuntien, ilman mitään ylimääräistä tunnetaakkaa.
Se auttaa meitä ymmärtämään omien rajojemme merkityksen ja vahvistamaan niitä rakkautta, ei syyllisyyttä tai mitään negatiivista tuntien. Jaspis tasapainottaa aggressiivista energiaa, joten sen energia mukanamme, voimme tarkastella elämäämme ja tunteitamme, tehdä tarvittavia päätöksiä ja muutoksia tuntien olomme täysin turvalliseksi.
Jaspista onkin pidetty kautta aikojen naissoturin voimakivenä, koska se luo tasapainoa rakkauden ja lempeyden sekä vahvuuden ja rohkeuden välille. Siitäkin syystä se sopii juuri tähän aikaan jokaiselle meistä. Elämmehän aikaa, jolloin planeetallemme virtaa paljon feminiinistä energiaa, jonka tasapainottaminen maskuliiniseen energiaan,  voi tuoda jokaiselle meistä hieman haasteita mukanaan.

Oranssinhehkuinen karneoli auttaa meitä tässä tunteiden kirjon oppikoulussa hyväksymään ja siten vapautumaan negatiivisista tunteista, joihin meillä jokaisella on oikeus.
Se auttaa myös herättämään kyvyn ilmentää asioita fyysisellä tasolla. Keskittämällä ajatuksesi siihen, minkä toivot elämässäsi lisääntyvän, vedät sitä puoleesi. Ota karneolin energia mukaan meditoidessasi, jotta voit paremmin keskittyä tavoitteisiisi ja vetää puoleesi haluamiasi asioita.
Karneoli voi auttaa muistamaan menneisiin elämiin liittyviä asioita, mikä voi auttaa selvittämään nykyisen elämäsi ongelman perussyitä.
Se antaa rohkeutta, lisää elinvoimaa ja auttaa vahvistamaan luovia ja taiteellisia energioita.

Tämä kaunis, sinihohtoinen kivi, lapis lazuli, avaa keskellä otsaa sijaitsevaa energiakeskustamme, kolmatta silmää, johon liittyvät kaikki aistimme, kuudes aisti mukaan lukien. 
Kolmas silmä on henkisen viisauden silmä, jonka kautta voimme nähdä asioita sisältä käsin ja joka auttaa meitä totuuden etsimisessä. Kolmas silmä ohjaa kaikkea pään sisällä tapahtuvaa luovuuttamme, itsetuntemustamme, ajatuksiamme, ideoitamme ja mielikuvitustamme. 
Kolmas silmä liittyy myös mieleen ja korkeamman tietoisuuden kehittymiseen sekä erityisesti intuition kehittymiseen. Intuitio on energiaa ennen ajatusta, vastaanottamista ja tietämistä, sisäistä näkemistä ennen mitään konkreettisia todisteita. 
Lapis lazuli sopiikin mainiosti mietiskely- ja meditointihetkiin, sekä unityöskentelyyn. 

Tämä kivi myös voimistaa täydellistä tietoisuutta ja valaistumista tuoden täydellisen ja syvän rauhan.

Lumihiutaleobsidiaanissa yhdistyy musta ja valkoinen. Se onkin tasapainon ja puhtauden kivi. Sen energia auttaa tunnistamaan ja tunnustamaan stressaavat ajatukset meissä ja näin ohjaa meitä vapautumaan niistä. Se helpottaa yksinäisyyden ja eristäytyneisyyden tuntemuksia ja auttaa ymmärtämään, että juuri nämä hetket elämässämme voivat olla arvokkaita ja erityisen voimaannuttavia.

Musta obsidiaani on hyvin maadoittava ja suojeleva kivi, joka toimii voimakkaasti ja nopeasti.

Se on hyvä turva- ja onnenkivi, joka imee itseensä pelkoa ja kielteisyyttä. Se auttaa ymmärtämään vaikeiden aikojen merkitystä ja opetusta elämässämme, sekä selvittämään ja ymmärtämään sairauksien alkuperäisiä syitä. Se poistaa herkkäuskoisuutta ja auttaa myöntämään anteeksiannon itsellemme ja muille. Se on myös loistava apu tyynyn alla tai vuoteen vierellä, koska se auttaa tyhjentämään mielen jännityksen ja stressin.

Musta turmaliini on voimakkaasti energiaamme maadoittava kivi, jonka voi loistavasti ottaa mukaan vaikka meditaatioon. Jalkojen juureen asetettuna se vahvistaa Äiti Maan meille antamaa rakkauden ja turvallisuuden tunnetta. Se on myös hyvin tehokas suoja kaikkea negatiivisuutta vastaan, niin sisä- kuin ulkopuoleltakin tulevaa. Jos haluat kantaa mustaa turmaliinia mukanasi, esimerkiksi taskussasi, suojaa sinä vastavuoroisesti sitä, käärimällä se vaikka pehmeään kankaaseen. Näin helposti lohkeava suojakivesi pysyy ehjänä.
Ruusukvartsi, hento vaaleanpunainen kivi, kohottaa itseluottamusta hellästi ja rakkaudellisesti ja se sopiikin hyvin myös lapsille tukemaan ja hyväksymään kasvavia ja kehittyviä tunteita. Se luo turvallisuutta, lauhduttaa pois pelkoa ja surua, sekä opettaa aidon anteeksi antamisen tärkeää taitoa.
Sydänchakraamme vahvistavana kivenä sen energia parantaa loukkaantunutta ja haavoittunutta sydäntä. Se rakastaa, lohduttaa ja auttaa pitämään yllä myönteistä elämänasennetta myös niinä elämämme heikkoina hetkinä.


Savukvartsin energia vapauttaa mielen jännityksen, stressin ja masentuneisuuden tunteista. Se palauttaa mielen maanpinnalle ja antaa voimaa jokapäiväisiin askareisiimme kanavoiden energiaa alaspäin ja maadoittaen sen. Se tasapainottaa, puhdistaa ja virkistää mieltä kaikin tavoin. Se tasapainottaa myös seksuaalista energiaamme ja opettaa ilmaisemaan rakkauttamme maanläheisemmin.Ilmaelementin kivi, sinipitsinen akaatti avartaa tietoisuuttamme, samalla tavalla kuin katselisimme kesäistä taivasta. Se rauhoittaa ja tyynnyttää mielen, selkeyttää ajatuksia ja auttaa meitä löytämään oikeat sanat, kun haluamme tuoda julki ajatuksia ja tunteitamme. Se on hellävarainen kurkkuchakramme tasapainottaja.Aurinkovoimaa mukanaan kantava sitriini on itseluottamuksen kivi, joka myös puhdistaa auraa. Se auttaa hahmottamaan korkeampia tavoitteita ja pyrkimään kohti terveempää elämää. Se on tasapainottava tekijä tunne-elämän ja älyn välillä ja auttaa tasapainottamaan mieltä niin, että voimme herkistyä kuuntelemaan omaa intuitiota. Se auttaa myös pääsemään eroon kielteisistä tunteista ja auttaa muodostamaan ihmissuhteita, sekä pehmentää jo olemassa olevien ryhmien ja perheiden yhteyksiä.
Vuorikristalli on kautta aikojen tunnettu parantavasta energiastaan, joka puhdistaa ja kirkastaa mieltä, ajatuksia ja auraa. Se kantaa veden puhdistavaa ikiaiakaista viisautta ja muistuttaakin ikuisesti jäätynyttä jääkimpaletta. Siinä asuu myös kaiken kirkastava, ikuisen valon voima ja energia.
Tämän mestariparantajan energia sopii kaikkien kehomme energiakeskusten puhdistamiseen ja tasapainottamiseen ja vaikuttaa näin kaikkiin kehomme ja mielemme toimintoihin. Voimakkaimmin se vaikuttaa kuitenkin ylimpien chakrojemme ja näin henkisen tietoisuutemme avaamiseen. 
Vuorikristallin energiaa tunnustellen voimme avartaa myös yhteyttämme luonnostamme huolta pitäviin luonnonhenkiin.