Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

Värien energia

Jokainen väri värähtelee omalla taajuudellaan ja vaikuttaa näin kaikkiin kehoihimme. Ei siis ole ihme, että tiettynä elämämme ajanjaksona tunnemme mieltymystä johonkin tiettyyn väriin. Se on juuri sillä hetkellä juuri se oikea väri, jota joku osa meissä eniten tarvitsee. Omaa kehoa ja värimieltymystä siis todella kannattaa kunnioittaa. Värit voivat eheyttää ja parantaa paitsi kehoamme, myös mieltämme ja ohjata ajatuksiamme kohti parempaa. 

Jos et halua tai uskalla pukeutua kirkkaankeltaiseen paitaan, voit ottaa keltaisen värienergian itseesi myös muulla tavoin. Sujauttaa jalkaan keltaiset sukat ja piilottaa ne sitten kenkiisi, syödä keltaisia hedelmiä ja kasviksia tai sytyttää pöydälle keltainen kynttilä. Tai yksinkertaisesti vain kuvitella, kuinka hengität sisään keltaista energiaa. Sama toimii tietysti kaikkien muiden värien kanssa. 

Värien avulla voimme tasapainottaa chakrajärjestelmämme ja luoda energiallemme esteetön virtaus koko kehossamme. Jos et ole varma, mitä värienergiaa tarvitset tähän hetkeesi eniten, voit aina pyytää apuun värien enkeleitä, he kyllä johdattavat ajatuksesi juuri oikean värin energiaan. Tärkeintä on, että luotat itseesi ja omiin tuntemuksiisi. 
Värien energiasta ja niiden vaikutuksista chakrajärjestelmämme kautta sekä kehoomme että mieleemme kerron enemmän Tietoisuuden portailla - askelmina oman kehot chakrat-kirjassani. 

Sieltä löydät sanaset myös kynttilävärien, kivien ja tuoksujen vaikutuksista, sekä jokaisen chakramme tasapainoa apunamme ylläpitävät arkkienkelit. Jokaiseen chakraan ja väriin liittyen voit tehdä myös mielikuvamatkan, jossa värit voivat tasapainottaa elintärkeää energiajärjestelmääsi.

Värien kirjo ja niiden eri sävyt on ääretön kokonaisuus, mutta tässä muutama perusajatus, kuinka eri värit voivat vaikuttaa. Muistathan kuitenkin, että ainoastaan sinä itse tiedät, kuinka väri vaikuttaa juuri sinuun ja omaan energiaasi.


MUSTAMusta on hyvin voimakas, suojaava väri, joka kehottaa etsimään mustan yön rikkautta ja siinä piilevää viisautta, kääntymään sisäänpäin ja etsimään vastauksia omasta sisimmästä. Mustaa ei koskaan tulisi käyttää yksin, koska se saattaa pahentaa kielteisiä ajatuksia ja tunnetiloja. Kun vahvan mustan rinnalle tuodaan toinen väri, musta korostaa sen vaikutusta. Parhaimmillaan mustan teho on yhdessä valkoisen kanssa, jolloin se tasapainottaa ja suojaa tehokkaasti. 
Mustalla on myös voima aktivoida kehon feminiinisiä ja magneettisia energioita, voimistaen ja vahvistaen niitä. 
Musta käykin moneen, kiihottamaan ja rauhoittamaan, tilanteesta riippuen, mutta pääsääntöisesti se tasapainottaa ja auttaa alitajuisen mielemme asettamaan elämän ja sen hulluuden oikeisiin mittasuhteisiin. Musta sopiikin hyvin myös kaikkein herkimmille ihmisille.

PUNAINENPunainen hehkuu energiaa, elämänvoimaa ja vahvuutta. Se vahvistaa itseluottamusta ja omaa tahtoa, auttaa toteuttamaan unelmia sekä rohkaisee tekemään päätöksiä, toimimaan niiden pohjalta ja myös saattamaan asiat päätökseen. Se antaa energiaa sekä keholle että mielelle. Lämmittävänä, veren värinä, se vahvistaa kaikkia kehomme toimintoja. Tuo rakkauden ja intohimon väri vahvistaa seksualisuuttamme, kiihdyttäen seksuaalista halua ja intohimoa. Punainen, juurichakramme väri myös maadoittaa ja edustaa materialistista puolta elämässämme. Kehoomme se vaikuttaa edistämällä ruuansulatusta ja maksan toimintaa.
ORANSSI


Oranssi on elämän muutostilanteisiin voimaa antava väri. Se vahvistaa hermojamme samalla ahdistusta lieventäen. Se auttaa taistelemaan henkistä uupumusta vastaan, skarppaamaan vaikeuksista huolimatta, heittämään pois tilanteeseen liittyvän kaiken turhan ja keskittymään olennaiseen, tähän hetkeen ja tunteeseen. Silloin oikea ratkaisu tilanteeseen löytyy. Se kutsuu luoksemme uusia mahdollisuuksia, antaa rohkeutta voittaa haasteet ja toimia itselle oikean ratkaisun edellyttämällä tavalla.  


Se myös auttaa sopeutumaan muutostilanteisiin. Hylätyksi tulemisen pelko, jota monesti esiintyy elämän muutostilanteissa, pienenee oranssin energiassa. Oranssi edistää myös sosiaalisuutta ja toimii näinkin apuna tilanteissa, joissa käymme keskusteluja elämämme muutoksista ja ratkaisuistamme.

Oranssi antaa energiaa sekä fyysisistä että henkisistä sairauksista toipumiseen ja lämmittää erityisesti kipeitä lihaksiamme. Tämä arkkienkeli Metatronin väri valaisee myös oman henkisen kasvumme tietä. 

KELTAINEN


Keltainen on älyn ja ilon väri, joka vaikuttaa suoraan hermostoomme, virkistäen ja tasapainottaen sitä. Se helpottaa uusien asioiden oppimista, sisäistämistä ja muistamista. Se edustaa kaikkea oppimaamme ja hankkimaamme tietoa. Se stimuloi kaikkia mielen toimintoja, lisää energisyyttä, itseluottamusta ja optimismia. Se luo elämään iloa ja keveyttä, elämänmyönteisyyttä kasvattaen. Se on uuden ajan ja kasvun väri, jota solar plexus chakramme arkkienkeli Uriel kantaa mukanaan. Fyysiseen kehoomme keltainen  vaikuttaa kaikkia vatsan toimintoja tasapainottaen.

VIHREÄ


Vihreä edustaa yhteyttämme luontoon, hedelmällisyyteen, kasvuun, uuteen alkuun ja toivoon. Se on harmonian ja tasapainon väri, joka tasapainottaa energioita, niin kehossa kuin mielessäkin. Se rauhoittaa ja tyynnyttää, vaimentaa tunnekuohuja, lisää myötätuntoa ja herkkyyttä. Se lisää ystävällisyyttä, uskoa, toivoa ja rauhaa ja onkin näin hyvä väri tasapainottamaan kaikkia ihmissuhteitamme, niin rakkaudessa kuin ystävyydessäkin. Se liitetään myös rakkauden ilmentymän, vaurauden energiaan. Vihreä on parantavaa energiaa, joka tasapainottaa kehon energioita, lievittää uupumusta ja auttaa rentoutumaan. Kun oma mieli rentoutuu, se mahdollistaa kehon keskittymisen itse itsensä parantamiseen. Sydäntä ja sydänchakraamme hoivaava vihreä väri kantaa mukanaan arkkienkeli Rafaelin energiaa. Parannus ja runsaus ovat hänen lahjansa meille jokaiselle.


VAALEANPUNAINEN


Hento vaaleanpunainen herättää kevätauringon lailla myötätunnon ja rakkauden tuntemuksia kaikkea ja kaikkia kohtaan.
Vaaleanpunainen liitetään ehdottomaan ja epäitsekkääseen, yleismaailmalliseen ja rajattomaan rakkauteen. Se huokuu ystävällisyyttä ja harmoniaa. Se tasapainottaa ja tyynnyttää fyysisesti, henkisesti ja myös tunnetasolla. Se tuo lohtua tunne-elämään ja hellii sydänsuruissa, lievittäen erityisesti laiminlyötynä olemisen tunnetta ja lauhduttaen vihaa. 
Hento vaaleanpunainen onkin myös yksi sydänchakraamme hoivaavista väreistä, yhdessä keväisen vaaleanvihreän ja puhtaan valkoisen kanssa.
Vaaleanpunainen väri kertoo myös, että kantajalleen kunnia ja kunniallisuus sekä moraalisuus ovat tärkeitä ominaisuuksia, niin itsessä kuin kanssaihmisissäkin. 
Meditoidessa vaaleanpunaisen kynttilän hehkussa voimme saavuttaa syviä oivalluksia erityisesti läheisiin ihmissuhteisiin, rakkauteen ja puhdistautumiseen liittyvissä asioissa.


SININENSininen väri rauhoittaa, viilentää ja rentouttaa niin kehon kuin mielenkin, kaikki kehon energiat. 
Sininen tukee rauhaa ja hiljaisuutta, se auttaakin meitä hiljentymään ja kääntymään sisäänpäin, mietiskelemään ja kuntelemaan omaa sisäistä ääntämme. 
Sininen tuo myös lohtua yksinäisyyteen ja rohkaisee meitä kommunikoimaan monella eri tasolla. Se rauhoittaa kuuntelemaan paitsi omaa sisäistä ääntämme, myös ympäristöämme ja muita ihmisiä. Se helpottaa puhumista, itsen ilmaisuamme sanoin. 
Se vahvistaa inspiraatioita ja luovuutta ja auttaa näin saamaan yhteyden myös oman korkeamman minämme, kaikkien valonauttajien ja luonnonhenkien kanssa.INDIGONSININEN


Indigonsinisellä eli tumman musteensinisellä on paljon samoja vaikutuksia kuin sinisellä, mutta kaikki sen vaikutukset ovat sinistä paljon voimakkaampia. Sillä on hyvin voimakas parantava vaikutus niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla. Kuten kaikki sinisen sävyt, myös tämä viilentää, supistaa ja puhdistaa, mutta muita sinisen sävyjä paljon voimakkaammin.
Sillä on lähes unettava vaikutus ja se parantaakin yhteyttä unimaailmaan. 
Indigonsininen on intuition väri. Se on hyvä väri meditoimiseen, koska se auttaa saavuttamaan syvemmän tietoisuuden tason. Se auttaa mieltä hiljentymään ja kuuntelemaan omaa sisäistä ääntä, tehostaa alitajuntaa ja kuudetta aistiamme. Se on ajattelemisen ja vaiston väri. Se lisää paranormaaleja kykyjä ja telepatiaa, luo yhteyden alitajuntaan ja herättää intuition. 

Vahvistaaksesi näitä indigonsinisen vaikutuksia itsessäsi voit sytyttää tummansinisen kynttilän. Tummansininen kynttilä symboloi elämää. Se on hyvä kynttiläväri luomaan syvän tunnelman meditaatiohetkeen. Sen värähtely rauhoittaa mielen ja kutsuu puoleensa korkeampaa henkistä värähtelyä.

VIOLETTI


Violetissa yhdistyvät punaisen elinvoima ja sinisen rauhoittava viileys. 
Se on vaatimattomuuden, anteeksiannon, sallivuuden ja vastuuntunnon väri. Se vahvistaa intuitiota, inspiraatiota, oivalluksia ja unien kautta meille välitettyjä viestejä. Violetti tasapainottaa henkisyyttä ja arkea, vahvistaa kykyämme toimia henkisenä olentona fyysisessä kehossamme. 
Tämä varjon väri huokuu kaunista mystiikkaa, salaperäisyyttä ja magiaa.
VALKOINENValkoinen pitää harmonisesti sisällään kaikki sateenkaaren värit. Valkoinen onkin yksinkertaisuuden ja harmonian väri. Se on totuudenmukainen ja rehellinen väri, joka näyttää kaikki rinnallaan olevat värit juuri sellaisina, kuin ne kaikessa luonnollisuudessaan ovat. 
Valkoinen antaa myös mielemme tyyntyä ja rauhoittua. Se asettaa mielessämme pyörivät ajatukset rehellisesti ja totuudenmukaisesti omalle paikalleen, oikeaan mittakaavaan, ihan rauhassa, kun vain hetkeksi keskitymme hengittämään tätä puhdasta, valkoista valoenergiaa.

Etsi siis katseesi kiintopisteeksi jotain valkoista ja anna valkoisen värin ympäröidä sinut rauhaan ja harmoniaan, juuri tähän hetkeen. Tiedät, että olet täydellisesti suojattuna ja vahva, koska valkoinen väri ympärilläsi heijastaa takaisin rakkaudella kaiken mikä sinua koskettaa.


HARMAA


Myös harmaassa on koko sateenkaaren kirjo. Siitä löytyy myös valkoisen ja mustan täydellinen harmonia. Harmaa opastaa löytämään yhteyden myös oman kehon ja mielen välillä. Jos mielessäsi skannaat kehoasi läpi, kuulostelet mille eri kehosi osat tuntuvat, mitä värejä ne edustavat, ja huomaat jonkin osan kehossasi, jonka väri on harmaa, se opastaa sinut sinut pohtimaan kuinka omilla teoillasi ja ajatuksillasi voisit tätä kehosi ja mielesi aluetta auttaa voimaa paremmin. Harmaa väri on kuin suurennuslasi, jonka alla voit kuitenkin turvallisesti tarkastella kaikkea mitä sinussa on, sisällä ja ulkona, koska harmaassa on valo ja pimeys täydellisessä harmoniassa kaikkien maailmankaikkeuden värien kanssa.HOPEANHARMAA


Hopeanharmaa on levollisuuden ja harmonian väri. Se rauhoittaa aistit ja ajatukset, hengityksen, kehon ja mielen jännityksen ja antaa näin mahdollisuuden lepoon ja puhdistumiseen. Se vahvistaa omaa perustaasi, omia juuriasi ja yhteyttäsi Äiti Maahan antaen sinulle varmuuden omasta selviytymiskyvystäsi kaikissa elämäsi haasteissa.
Kun lisäät tuttuun ja turvalliseen harmaaseen vähän hopean kimallusta, saat myös itsesi  kimaltelemaan. Huomaat, että sinussa on kaikki maailmankaikkeuden valot, varjot ja sateenkaaren värit. Olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet.
Hopeanharmaa vahvistaa naisellista energiaasi ja luo juhlan tuntua arkiseen ajatteluun.


PUNARUSKEAPunaruskea, kuten kaikki muutkin ruskean eri sävyt, on lämmin, turvallinen ja maadoittava väri. Se auttaa keskittymään ja keskittämään ajatukset käytännön toimiin ja luo tasapainoa ja pysyvyyttä elämään. Se lämmittää ja vahvistaa kärsivällisyyttämme.  Punaruskea muistuttaa, että ainoastaan hyvin maadoittuneena voi löytää maailmankaikkeuden syvimmän viisaudenlupauksen elämän uudistumismahdollisuudesta meille kaikille - kaikilla tasoilla.


Tämä kuva ja 44 muuta energistä väriä löytyy Inna Segalin ihanista The Secret Language of Color-korteista. 

KULTA Jokainen meistä voi ammentaa voimaa tästä auringon, ilon ja viisauden väristä.  Se tuo selkeyttä sydämen ja sielun valintoihin, kirkastaen polkumme jokaista askelmaa. Samalla se kasvattaa rohkeutta uskoa siihen maailmankaikkeuden henkiseen lakiin, jonka mukaan jokainen meistä ansaitsee elämäänsä kaiken mahdollisen ilon, valon, rakkauden ja runsauden, juuri nyt ja tässä elämässä.
Tämä väri huomioi myös sielumme asuinsijan vahvistaen kaikkia kehomme toimintoja.


Myös tämä kuva ja 44 muuta energistä väriä löytyy Inna Segalin ihanista The Secret Language of Color-korteista.