Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

lauantai 12. syyskuuta 2015

Aika tavaran kaupihtee

Syyskuun energialataukset alkaa jo tuntumaan. Ai mistä sen tunnistan? Jälleen kerran siitä, että ne ikivanhat, samat kompastuskivet elämässäni yrittävät vielä kerran nostaa päätään ja ottaa vallan. Ikäänkuin varmistaakseen taas, kuinka paljon entiselle annan tilaa elämässäni, kodissani, kehossani ja ajatuksissani. Tarkkaavaisuutta näyttää omat reaktiot ja ajatukset vaativan vieläkin, mutta ilo on huomata, että ehkä taas vähän nopeammin saa palautettua sen oman olotilan, negatiivisuus ei tartukaan ihan niin tiukkaan, eikä vie mennessään, ainakaan kovin pitkäksi aikaa. Mutta tarkkaavaisuutta se vaatii, todella.
Nämä viimeiset päivät, eli päivät juuri ennen uuden kuun syntyä ovat kertakaikkiaan loistavaa aikaa tarkastella vielä kerran niitä vanhoja, virtaa kuluttavia juttuja ja heittää pois kaikki, mitä ei enää tarvitse, elämässä, kodissa, kehossa ja ajatuksissa. Toisinsanoen roinasiivouksen paikka. Ja kyllä sen huomaa, miten hyvää se tekee. Jokainen kaapin nurkasta täytetty roskapussi, jonka roskikseen pudottaa, antaa ihanan keveyden tunteen ja uuden odotuksen, mitä uutta ja ihanaa voin nyt vastaanottaa tämän tilalle. Samaa roinasiivousta voi tehdä myös omassa päässä. Tätä suhtautumistapaa, asennetta ja ajatusta en enää tarvitse, voin oppia sen tilalle jotain rakentavaa ja positiivista.
Tälle oman elämän ja olemisen pohdinnalle ja tutkimiselle antaa tukensa huomenna syntyvän uudenkuun aika. Tämä uusikuu syntyy neitsyen tähtimerkissä  ja se kehottaa meitä analysoimaan itseämme ja etsimään ratkaisuja vaikeisiin valintoihin. On hiljentymisen hetki, jolloin vastaukset löytyvät omasta sisimmäistämme. Tämä kuun aika rohkaisee meitä myös pyytämään apua muilta ja löytämään oikeat ihmiset, jotka voivat meitä auttaa. Ja vastaavasti löytämään ihmisiä, joille voimme itse olla avuksi, ilolla ja ilman pelkoa, että omat voimavaramme siitä kuluvat. 
Minä aion pohdiskella oman, rakkaan mummoni sanontaa: "aika tavaran kaupihtee". Pistän sen puntariin, olisiko myös se asenne ja oppi, jonka voisin laittaa roskapussiin. Ehkä sitten sitä roinaa ei niin paljon tulisi säilytettyä omissa nurkissa ja kaapeissa, vaan tulisi tilaa tarpeelliselle. Eihän se sitä tarkoita, että samalla heittäisin pois muiston mummostani. Se säilyy kyllä mielessäni kultaisena aina, yhtä kultaisena kuin tämä uusi aika, jota nyt elämme.