Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kukkien kastelupäivät

Kyllä kukkien oikealla kastelupäivällä on merkitystä. Oikealla kastelupäivällä tarkoitan tietenkin että se tehdään kuun vaiheiden mukaan parhaana mahdollisena päivänä, eli lehtipäivänä, jolloin kuu on ravussa, skorpionissa tai kaloissa.

Se saattaa kuulostaa alkuun aika karulta, koska lehtipäiviä on vain kuuden, kahdeksan päivän välein. Mutta kun kasvit tottuvat tähän rytmiin, se riittää niille vallan mainiosti. Liika kastelu näet hemmottelee maan pilalle, laiskistaa ja veltostuttaa kasvit, saa ne kasvattamaan juuret vain maan pintaa pitkin, eikä tunkeutumaan alas syvyyssuuntaan, huuhtelee ravinteet pois ja heikentää sadon laatua. Kun pidetään yllä sateen ja kuivuuden luonnollista rytmiä, maa ja kasvit heräävät, voimaantuvat ja alkavat hengittää. Ne tietävät, että jokainen tippa on arvokas ja ottavat sen, mitä tarvitsevat. Tällaisen kasvin sisäinen on voima on aivan erilainen.
Kasvit, joilla on suuri vedentarve voidaan kastella saman päivän aikaan useammin tai kaikkina kahtena tai kolmena lehtipäivänä peräkkäin.
Kastelua tulisi välttää ainakin kukkapäivinä, jolloin kuu on kaksosissa, vaa´assa tai vesimiehessä. Kukkapäivinä kasvit ovat nimittäin alttiimpia saamaan tuholaisia, etenkin kirvoja.

Parasta kasteluvettä on sadevesi tai hyvin seisonut vesi.
Kasteluveteen lisätään lannoitetta vain täydenkuun tai vähenevän kuun aikaan, jolloin kasvinesteet ovat kerääntyneet juuriin, maa on vastaanottavainen ja hengittää sisään. Jos juurikasvu on heikkoa, voi kasvia silloin tällöin lannoittaa myös juuripäivänä, eli kun kuu on neitsyessä, kauriissa tai härässä ja kuun voima vaikuttaa eniten juuriin. Kukkivia kasveja voidaan lannoittaa myös kukkapäivinä, jos kukkien väri on epätavallisen vaalea. Kannattaa kuitenkin muistaa että kukkapäivinä kasteleminen lisää tuholaisriskiä.

Jos haluat lähteä kokeilemaan kuun vaiheiden mukaista kastelu-
ja lannoitusrytmiä, muitathan totuttaa kasvisi siihen pikkuhiljaa, jos normaali kastelurytmisi on tällä hetkellä tiuhempi. 
Anna maan ja kasvin tottua vähitellen luonnolliseen rytmiin. 

Mistä sitten tiedät milloin on kukkien kastelupäivä?
Vinkkaa, niin minä voin laittaa ne tänne aina kuukausittain ylös tai jos haluat tilata oman kuukalenterin, josta löytyy kaikki muutkin kuun vaiheet, sen voit tilata osoitteesta:
http://www.ylakuu.com/suomi/
Sieltä löytyy paljon muutakin mielenkiintoista kuun vaiheista...