Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kylvöt, kastelut ja kanat

Kasvavan kuun aikaa eletään taas eli unohdetaan hetkeksi kevätsiivoukset ym. kotityöt ja keskitytään kasveihin. 
Perjantaina 4.4. alkaa taas se kaikkein paras kylvö- ja istutusajankohta ja sitä kestää täysikuuhun saakka eli kuun puoleen väliin.

Paras ajankohta kukkivien kasvien kylvöön ja istutukseen 
on kun kuu on kaksosissa eli
pe 4.4. - la 5.4.

Lehtisatoa tuottavien kylvö ja istutus rapupäivinä
su 6.4. - ti 8.4. 

Nämä päivät ovat myös parhaat kukkien kasteluun.
Kasteluveteen ei nyt lisätä lannoitetta, se tehdään vasta kun kuu on vähenevään päin, eli näyttää vasenta poskeaan. 
Tarkalleen ottaen seuraavat kastelupäivät on heti täydenkuun jälkeen ke 16.- to 17.4. jolloin lannoitetta kannattaa veteen laittaa. Samoin seuraavalla kerralla, pe 25.- la 26.4.

Hedelmiä tuottavia kylvetään ja istutetaan leijonapäivinä
ke 9.4. - 10.4.
Silloin on taas hyvä hetki nippustella kuivia hiuslatvoja tai muuten helliä kuontaloaan, ja samaa jatkaa neitsytpäivät...

pe 11.4. - su 13.4.
Tällöin on parhaat päivät kaikkeen kasvien kanssa touhuiluun, eli jos on vielä mullat vaihtamatta tai taimet ovat koulimisen ja uudelleen istuttamisen tarpeessa, tämä viikonloppu on loistavaa aikaa tehdä juuri sitä. Pelakuun pistokkaat esimerkiksi juurtuvat neitsytpäivinä otettuna parhaiten.

Ihanasti maa alkaa jo paljastumaan ja pikkuhiljaa sulamaankin.
Varmasti heti toukokuun puolella päästään upottamaan sormia jo ulos puutarhaankin.
Minulla on joskus ollut olemassa pienen pieni perunamaa, jonka sitten valtasi kaikenmaailman rikkaruohot sun muut, eli pläntti on ollut "kesannolla" nyt jo useamman vuoden.
Tänä keväänä ajattelin (kuten taisin tehdä jo parina aikaisempanakin keväänä), että nyt aloitan taistelun saadakseni sen uudelleen hyötykäyttöön. Kuun vaikutus-kirjassa on puutarhamaan muokkaamiseen kolmen käännön ohje, jolla ajattelin homman aloittaa. Laitan siitä juttua heti toukokuun alkuun, jos joku haluaa kokeilla sitä myös.

Löytyipä kirjasta vinkki myös meille kanaihmisille:
"Munat pitäisi hautoa niin, että kananpojat kuoriutuvat täydenkuun aikana, olipa hautoja kana itse tai hautomakone. Näin tipusista tulee terveitä."
Jaa-a, kertoisiko joku minulle miten kanan saa aloittamaan hautomisen, vieläpä tiettynä ajankohtana. Martta on vieläkin käärmeissään minulle siitä abortista, jonka sille talvella tein,
lepyttäisköhän tuoreet herneenversot sen, jos niitä laittaisi kasvamaan?