Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

lauantai 23. marraskuuta 2013

Kuu joulun valmisteluissa

Kylläpä meiltä nyt tämä jouluun valmistautuminen sujuu, kun otetaan kuu avuksi! 


Eli nyt eletään sitä vähenevän kuun aikaa, kun saatiin tuo valtava täysikuu pienenemään päin. Vähenevän kuun aikana kaikki kotityöt sujuu helpommin, lika irtoaa paremmin, tarvitaan miedompia pesuaineita ja pienempi määräkin niitä riittää. Eli nyt on hyvä aika tehdä sitä joulusiivousta, ken haluaa.
Ja jos haluat, että siivous sujuu erityisen hyvin, sen voi ajoittaa vielä oikeisiin päiviin.

Ensi viikonloppuna torstaista lauantaihin 28.-30.11. on parasta aikaa tehdä suursiivousta. Silloin kuu on vaa'assa ja on ns.ilmapäivä. Silloin imuroidaan, avataan ikkunat ja annetaan ilman tulla sisään. Tuuletetaan petivaatteet ja vaihdetaan ne, jopa patjat on silloin hyvä tuulauttaa. Myös ikkunanpesu sujuu hyvin.
Sunnuntaina ja maanantaina 1.12.-2.12.on vesipäivät, kuu on silloin skorpionissa. Silloin vasta pestään. Eli pyykit pyörimään, pestään lattiat ja tehdään tahranpoistot, jos on tarve. Tuo ajankohta on muutenkin erityisen hyvä, koska silloin on myös viimeiset päivät ennen uutta kuuta. Viimeiset päivät tunnetaan myös hävityspäiviä, eli silloin hävitetään kodista (ja elämästä) pois kaikki turha ja ylimääräinen. Annetaan tilaa uudelle.

Uusikuu syntyy siis tiistaina 3.12. Tämä uusikuu muistuttaa meitä olemaan antelias, uskomaan, toivomaan ja ymmärtämään. On hyvät mahdollisuudet uusiin hankkeisiin, lahjakkuuksien löytymiseen ja rahan lainaamiseen. Ja jos matka kiinnostaa, käytä tämän uudenkuun aika hyödyksi sen suunnitttelemiseen.
Päivä, jolloin uusi kuu syntyy, on hyvä päivä paastota.
Se edistää terveyttä.

Sitten heitetään siivousrätit nurkkaan ja aletaan leipomaan!
On kasvavan kuun aika, jolloin kuun voima vetää ylöspäin, kasvattaa. Eli taikinat kohoaa hyvin, leivonnaisista tule kuohkeita ja ilmavia. Ja nyt kun koti on puhdas, voi alkaa koristelemaan ja valmistelemaan muutenkin joulua varten.
Kasvatetaan joulufiilistä.

Kasvavan kuun aikana kannattaa kaataa myös joulukuusi ja kerätä havut ja kukat kuivakukka-asetelmiin.  Perustuu taas siihen, että kasvavan kuun aikana elinvoima virtaa ylöspäin.
Vanha kansa on tiennyt myös sen, että ihan kaikista paras ajankohta joulukuusen kaatoon on 3 päivää ennen vuoden 11. täysikuuta. Tuo ajankohta sattuu hyvin usein marraskuun puolelle. Tänä vuonnakin se on jo elettyä aikaa, se 11. täysikuu oli se, joka meitä viimeksi jo valvotti.
Entisaikaan tuolloin kaadetut puut saivat "kuuleiman" ja olivat hieman kalliimpia kuin tavalliset joulukuuset.

Tiistaina 17.12. on vuoden viimeinen täysikuu. Sattuukin loistavasti juuri joulukuunväri-iltoihin =).
Tämä kuun aika neuvoo meitä opiskelemaan ja kehittämään uutta. Myös kaukoparannus toimii hyvin tämän täydenkuun aikana.

Sitten alkaa taas vähenevän kuun aika. Jos ne siivoukset jäi kuun alussa tekemättä, asian korjaaminen sujuu hyvin nyt.
Ikkunanpesu, tuuletus ja petivaatteet ehtii vielä vaihtamaan ennen jouluaattoa, lauantaina tai sunnuntaina 21.-22.12.
Paras aika suursiivoukselle on tapaninpäivänä ja sitä seuraavana päivänä, jonka jälkeen pesupäivät lauantaina ja sunnuntaina 28.-29.12. 

Ja voi vitsi, miten upeasti ajoittuu tähän vuodenvaihteeseen
hävityspäivät juuri ennen uuden vuoden lupauksia! Tämän vuoden kolme viimeistä päivää on aivan loistavaa aikaa heittää menemään kaikki vanha, mikä ei palvele sinua elämässäsi mitenkään, ja tehdä näin tilaa uuden vuoden lupauksille ja mahdollisuuksille vastaanottaa elämään uutta ja parempaa!

Muutenkin tämä joulunaika on meille kuun kierron mukaan hyvin armeliasta. Nimittäin, koska joulu ajoittuu vähenevän kuun aikaan, ja silloin ei liho niin helposti, voidaan ihan surutta syödä koko joulu 17. päivästä vuoden viimeiseen hetkeen saakka.
Mutta heti kun vuosi vaihtuu, onkin sitten sen paastopäivän aika!

Ainiin! Ne leijonapäivät! 

Leijonapäivät on niitä hiustenhoitopäiviä: hellitään ja ravitaan, leikataan jos tarve on. 
Huomenna ja maanantaina 24.-25.11. 
Joulukuussa lauantaina ja sunnuntaina 21.-22.12.

Hiustenhoitopäiviä jatkaa heti leijonapäivien jälkeen neitsytpäivät, eli 
tiistaina ja keskiviikkona 26.-27.11.
ja maanantaina ja tiistaina 23.-24.12. 
Neitsytpäivät on parempi ajankohta permanentin ottoon kuin leijona. Leijonan tuli saattaa kärtsäyttää... Värin laittaisin kuitenkin leijonapäivänä, varsinkin jos väri on ravitseva. 

Leijonapäivien vastakohta, karvanpoistopäivä eli kaurispäivät ajoittuu torstaille ja perjantaille 5.-6.12.
Silloin poistetut karvat ei kasva niin nopeasti takaisin, samoin kynnet kannattaa viilailla kuntoon kaurispäivänä, eivät lohkeile niin helposti. Tämä on testattu ja toimii!
Näillä karvoilla mennäänkin sitten vuoden yli. No, jos haluaa uudenvuodenvastaanotossa olla siinä seksikkäässä pikkumustassa, ne hävityspäivät toimii karvanpoistoajankohtana myös loistavasti.

Ihanata joulunodotusta sinulle
Margitilta