Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Maaliskuun puuhasteluja kuun mukaan

No niin, eletään taas sitä kasvavan kuun aikaa. Jännittyneenä jo odotankin sopivaa selkeää iltaa että tämä uusi maaliskuun kuu näyttäytyisi.

Lauantaina naistenpäivänä ( hyvää sellaista itsekullekin =) kaksospäivät aloittavat myös ratatasossaan laskevan kuun ajan, eli sen kaikkein parhaimman ajan kylvö- ja istutuspuuhiin. 
Näistä höpisin jo viimekuun puolella "Lähtölaskentaa kevätkylvöille". Käy katsomassa sieltä, jos tahdot tarkennusta miksi juuri tietyt päivät ovat kaikkein suotuisampia tiettyihin toimiin.

Tulevana lauantaina ja sunnuntaina kannattaa siis kylvää niitä kesäkukkasia, ken tahtoo.
Maanantaista keskiviikkoon 10.3.-12.3. on hyvä aika kaikkiin lehtisatoa tuottavien kasvien kylvöihin ja silloin kastellaan kaikki kukat muutenkin. Torstai-perjantai on sitten hedelmiä tuottavien kylvämisen vuoro.
Lauantai 15.3. on viimeinen kasvavan kuun päivä ja neitsytpäivä, joka tarkoittaa sitä, että se päivä kannattaa käyttää vaikka huonekasvien mullanvaihtoon ja pistokkaiden ottoon. 
Neitsytpäivät ovat aina hyviä päiviä puutarhan ja kaikenlaisten kasvien kanssa tuusailuun, silloin otetut pistokkaat ja uudelleen istutetut kasvit juurtuvat hyvin. Kun päästään upottamaan sormet tuonne pihamaalle multaan, neitsytpäivät kannattaa aina hyödyntää puutarhanhoitopuuhiin.

Sunnuntaina 16.3. on täysikuu. Siitä eteenpäin annetaan kukkasten vain kasvaa, muistetaan vain kastella vesipäivinä 20.-21.3. ja 29.-30.3. Ja nyt kannattaa kasteluveteen tirauttaa mukaan vähän lannoitettakin. Se on hyvä muistaa jatkossakin: täysikuusta uuteenkuuhun lannoitetaan, eli silloin kun kuun vasen poski näkyy.

Itselle kävi tänä keväänä vähän höpösti, tai no miten sen nyt ottaa... En ole siementilannetta edes kunnolla tarkistanut ja multakin on vielä ostamatta, siitä outo kevät minulle nyt.  
Mutta nou hätä, ostin tänään K-kaupasta valmiit kylvetyt yrtit, jotka on jo ihan mukavassa kasvuvauhdissa: meiramia, oreganoa, timjamia, salviaa, minttua ja olikohan se vihanneskrassia. Ihan huippua! Oregano, timjami ja minttu ainakin talvehtivat meillä, joten monivuotinen ilo on niistä edessä ja salviakin selviää, jos sen syksyllä ruukuttaa talvehtimaan yhdessä pelakuitten kanssa.
Suosittelen lämpimästi rohkeasti kokeilemaan. Ovat valmiissa turvepotissa, jotka voi ensi viikolla ma-ke tai la halutessaan istuttaa kukkaruukkuun ikkunalaudalle tai antaa vielä kasvaa poteissaan ja istuttaa sitten suoraan ulos mihin tahansa vaikka kukkapenkkiin kun on tarpeeksi lämmintä.=)

Ja ne leijonapäivät! Torstai 13.3.- lauantai 14.3. 
Hiusten hellimistä siitä jatkaa neitsytpäivät 
maanantaihin 17.3. saakka.

Mukavata maaliskuuta!