Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

tiistai 27. toukokuuta 2014

Kylvöaika alkaa taas

Tänään on tämän kuunkierron viimeinen päivä. Viimeinen maankääntöpäivä, ja hävityspäivä, eli nyt eroon kaikesta tarpeettomasta. Erinomainen päivä kaikenlaiseen kitkemiseen, puuutarhassa ja omassa elämässä muutenkin.
Huomenna syntyy ihan uusi kuu ja se syntyy vielä härässä, kuten teki tämä nykyinenkin. Sehän merkitsi, että nyt on hyvä aika panostaaa rauhaan ja rakkauteen, vaurauteen, säästämiseen, hankkeen rahoitukseen, pitkällisiin suunnitelmiin ja paranemiseen, sekä kodin ja henkisen tasapainon löytymiseen liittyviin asioihin.

Helatorstaina alkaa sitten uuden kasvun aika. Meitä ihmisiä kasvavan kuun aika auttaa keräämään voimia ja varastoimaan energiaa. On aika ottaa ja hengittää sisään, rauhoittua ja toipua. Suunnitella, rakentaa ja imeyttää.
Kasvimaailmassa kasvava kuu nostaa kasvinesteitä ylös ja kiihdyttää maanpäällistä kasvua. Maa hengittää ulos. Eli on hyvä aika kylvää uutta kasvua. Koko kasvavan kuun aika on tähän hyvää aikaa eli aina tuonne 12.6. saakka. Tuota 12. päivää lukuunottamatta koko aika on myös ratatasossaan laskevan kuun aikaa, joka tehostaa vielä kuun kasvattavaa vaikutusta.
Tälle ajalle jos haluaa vielä ne kaikista parhaat päivät valita niin...

Torstai-perjantai 29.-30.6. on kuu kaksosissa 
ja vaikutus erityisesti kukkiin, 
eli hyvä päivä kylvää ja istuttaa kesäkukkasia, erityisesti köynnöstäviä.

Lauantai, sunnuntai ja maanantai 31.-2.6. kuu on ravussa
sen vaikutus erityisesti lehtiin,
eli hyvä päivä lehtivihannesten kylvöön, itse ajattelin laittaa silloin salaatin, kun ne on vielä laittamatta.
Lehtipäivänä on myös paras aika kastella sisäkukat.

Tiistai ja keskiviikko 3.-4.6. kuu on leijonassa,
silloin vaikutus erityisesti hedelmiin,
eli hyvä päivä kylvää ja istuttaa kasveja joiden toivoo tuottavan mahdollisimman hyvän hedelmäsadon. 
Minun chilit ja paprikat oli viikonloppuna kuollu kuumuuteen, joten ei tarvii istutella niitä =(

Torstai ja perjantai 5.-6.6. on neitsytpäivät, 
eli kuukauden parhaat päivät ihan kaikenlaiseen puutarhatyöskentelyyn
niin sisällä, puutarhassa, pellolla kuin metsässäkin, kun kyseessä on istutus, kasvupaikan vaihto tai uudelleenistutus. Kaikki itää neitsytpäivänä hyvin.

Tiistaihin asti voi sitten huilia, on vaakapäivät. Se on neutraali merkki, ei vaikuta sen suotuisammin kuin epäsuotuisastikaan puutarhassa tehtäviin töihin.
Tiistaina ja keskiviikkona 10.-11.6. on kuu skorpionissa,
sen vaikutus on taas lehtiin,
eli hyvä päivä rohtoyrttien kylvämiseen, keräämiseen ja kuivaamiseen myös. Se on myös se kukankastelupäivä.

Täydenkuun jälkeen eli 14.-15.6. on vielä hyvät päivät juurikkaiden ja perunan laittoon, jos ne on silloin vielä tekemättä ja innostus iskee.

Kaunista ja kaikkea hyvää kasvattavaa kesäkuuta!