Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

lauantai 17. toukokuuta 2014

Peruna ja juurikkaat maahan nyt

Ihana aurinkoinen päivä on tänään ollut ja mikä parasta, tänään on kolmas päivä täydestäkuusta eli tämän päivän säätila määrittelee seuraavan kahden viikon jakson. Eli kuun mukaan seuraavat kaksi viikkoa pitäisi olla aika kesäistä.

Nyt on siis vähenevän kuun aika jolloin kasvinesteet kerääntyvät juuriin, maa on vastaanottavainen, se hengittää sisään.
On hyvä aika istuttaa ja kylvää kaikkea, minkä toivotaan tuottavan hyvää satoa maan alla.

Huomenna sunnuntaina ja maanantaina 18.-19.5.on kuu kauriissa, jolloin kuun kasvuvoima vaikuttaa erityisesti juuriin. Ts. silloin on paras ajankohta vaikka perunan istuttamiselle ja juurikkaiden kylvämiselle. Jos ajankohta tuntuu vielä liian varhaiselle, seuraavat otollisimmat päivät juurikkaiden kylvöön on viikon päästä maanantaina ja tiistaina 26.-27.5. Kuu on silloin härässä ja vaikutus samoin voimakkaimmin juuriin. Toki tässä välissäkin voi sen tehdä, mutta nämä päivät ovat ne kaikkein parhaimmat.

Peruna kannattaisi kuitenkin istuttaa nyt mahdollisimman pian, jotta vähenevän kuun aikaa olisi mahdollisimman paljon jäljellä.
Perunan istutuksessa on hyvä muistaa jatkossakin se, että se kannattaa tehdä mahdollisimman pian heti täydenkuun jälkeen.

Keskiviikkona 28.5. syntyy uusikuu härässä, sen jälkeen keskitytään kasveihin, joiden toivotaan tuottavan hyvän sadon maan päällä.
Palataan niihin sitten lähempänä.