Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

lauantai 3. toukokuuta 2014

Toukokuu puutarhassa

Vaan kylläpä oli kaunis uudenkuun sirppi, joka eilen illalla taivaalla näkyi!

Toukokuun ekasta alkoi toukokuun alun paras ajankohta kaikenlaiselle maadoittavalle puutarhatyöskentelylle. Toukokuun viimeinen viikonloppu on sitten jo toinen hyvä ajanjakso niihin asioihin tämän kuun aikana.
Vielä tänään on loistava päivä istuttaa ja kylvää kaikenlaista kukkivaa kaunistusta omaksi ja muiden iloksi.
Sunnnuntai ja maanantai 4.-5.5. on kastelupäivä ja nyt nousevan kuun aikaanhan veteen ei lannoitetta tarvitse lisätä, kasvu on ylöspäin jo kuun vaikutuksesta muutenkin voimakkaimmillaan. Näiden päivien aikana voi myös kylvää kaikkea lehtisatoa tuottavaa.
Tiistaista torstaihin 6.-8.5. on leijonapäivät, paitsi hiusten hoitoon, myös hedelmiä tuottavien kylvö- ja istutusajankohta parhaimmillaan.
Perjantai ja lauantai 9.-10.5. on neitsytpäivät eli ne kuunkierron kaikkein kullanarvoisimmat hetket ihan kaikenlaiseen puutarhassa puuhasteluun, niitä ei kannata missata.

Kuun vaikutukset-kirjasta löytyy tosiaan se mielenkiintoinen vanhankansan kolmen maankäännön ohjeistus, jota itse ajattelin tänä vuonna ihan oikeasti vihdoin ja viimein kokeilla. Laitan sen tähän ylös, jos joku teistä tai tutuista haluaa sitä hyödyntää myös.

Maa käännetään joka kevät kolmeen kertaan: ensimmäisen kerran kasvavan kuun ollessa leijonassa, joka saa kaikki maassa piilevät rikkaruohon siemenet itämään räjähdysmäisesti. Juu, juu, se on tarkoituskin, koska
sitten maa käännetään toiseen kertaan, vähenevän kuun ollessa kauriissa, jolloin tietenkin kaikki itäneet rikkaruohot tuhoutuvat ja uusia tuskin enää kasvaa, koska siemeniä ei enää ole. Mutta ihan varmuuden vuoksi maa käännetään vielä kerran vähenevän kuun aikaan, tähtimerkillä ei tuolloin ole enää niin merkitystä. Sen jälkeen maa on valmis kylvöön ja istutukseen.

Tänä vuonna ensimmäisen maankäännön ajankohta on 6.-8.5.
toisen 18.-19.5.
ja kolmas tulisi tehdä ennen 27.5.

Siitäpä sitten helatorstaista 29.5. alkaa taas hyvä istutus ja kylvöaika.
Niitä suunnitellessa on hyvä muistaa, että kaikki maanpäälliset kasvit pitäisi kylvää ja istuttaa kasvavan kuun aikaan. Vastaavasti maan alla kasvavat kasvit tulisi kylvää ja istuttaa vähenevän kuun aikaan.
Tämä on helppo muistaa, kun kuu kasvaa, on kasvuvoimakin ylöspäin
ja kun kuu vähenee, sen voima vetää kasvua alaspäin, eli maan sisään.
Voin laittaa kuun lopussa vielä tarkemmat päivät esim. porkkanoiden, herneiden, ym. kylvöön.

Peruna tulisi istuttaa vähenevän kuun aikaan, tottakai, koska sen halutaan kasvavan maan sisään. Heti täydenkuun jälkeen on paras ajankohta tälle, alaspäin kasvuvoimaa on silloin pisin aika.
Eli tänä keväänä paras ajankohta perunan istutukselle kuun kierron mukaan on heti täydenkuun jälkeen 15.5. Jos ei torstaina sitä ehdi tekemään, kannattaa odottaa sunnuntaille 18.5. koska silloin on juuripäivä, kuu on kauriissa ja kuun voima kohdistuu nimenomaan juuriin.
Peruna ei siis ehdi odottaa että maa käännetään kolmeen kertaan, mutta toisaalta perunamaa on helpompi kitkeä ja nähdäänpä siinä sitten vertauskohta miten kolmen käännön systeemi toimii.

Ja muistutusta: kasvavan kuun aika vaikuttaa kaikkiin kasviin niiden kasvua kehittävästi ja maan hengittää ulos, mutta meihin ihmisiin se toimii juuri päinvastoin. Nyt on aika hengittää sisään, suunnitella, säästää ja kerätä voimia.
Ihanaa toukokuun kasvavan kuun aikaa!