Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Lokakuun jumi ja ajankäytön haasteet

On se vaan kumma juttu tämä lokakuu. Ei siitä pääse mihinkään. Ihan niinkuin pääkoppaan olisi lekalla lyöty tämä lokakuun jumi. 
Oma mieli pistelee ilkeästi, tänään on lokakuun eka, kaikki masentaa, mikään ei kiinnosta, mitään ei jaksa. Tuttu pikku pupujussi valmistautuu taas talven kestävään ylämäkeen ja sitä hirvittää.
Vaikka hei, mikään ei ole muuttunut eilisestä, syyskuun viimeisestä. Vain ja ainoastaan se, että nyt on lokakuun eka.
Tätä oli pakko pysähtyä miettimään...

Onko vika sittenkin vain omassa asenteessa? Vanhat ajatukset, pinttymykset, uskomukset ja pelot yrittävät ottaa taas valtaa.
Ja eikö näistä kaikista olisi jo pitänyt päästää irti ja olla vapaa?
Vaikka tietää, niin taas sen unohtaa...

Toinen juttu, mikä mietityttää, on tämä kamppailu oman ajankäytön kanssa. Tiedän kyllä, mitä minun tänään pitäisi tehdä: sitä mikä itsestä hyvälle ja oikealle tuntuu (ja sitä, mitä kohti enkelikortit ja kaikki mahdolliset viestit yläkerrasta suorastaan tyrkkii...kiitos vain). Kaikki tarvittava sen tekemiseen on valmiina ja järjestetty, puuttuu vaan että istun persuksilleni ja alan tekemään. Mutta mikä mättää? 
No oma mieli taas kerran. Kun se saarnaa ja saarnaa, että tee ensin tämä ja tämä ja tämä ja tämä, nämä on paljon TÄRKEÄMPÄÄ ja HYÖDYLLISEMPÄÄ tekemistä ja nämä KUULUU TEHDÄ ENSIN. Ja perään vielä: JOS olet hyvä ihminen.
Mutta kun ne kaikki on juuri sitä, mihin minun lokakuun virta ei vaan yksinkertaisesti riitä. Eli sitten olen tekemättä mitään ja siitäkös se oma mieli taas saa aihetta itsearvosteluun ja -sääliin.

Onko tässäkin vika vain omassa asenteessa? Vanhat ajatukset, pinttymykset, uskomukset ja pelot yrittävät ottaa taas valtaa.
Ja eikö tässäkin asiassa näistä kaikista olisi jo pitänyt päästää irti ja olla vapaa?
Vaikka tietää, niin taas sen unohtaa...

Mitäs jos nyt muuttaisikin omia asenteita? 
Muutos asenteissa hirvittää, mutta ei ehkä kuitenkaan niin paljon kuin se pupujussin ylämäki... 
Jos sytyttäisin aamulla oranssin, elämänmuutoksien kynttilän ja huomaisinkin, että ulkona on edelleen tosi kaunista ja kivaa, vaikka onkin lokakuun toka. Aurinko paistaa edelleen, pilvien takaa ainakin. Luonto ja luonnonhenget tekee edelleen kovasti työtä pitääkseen energiat korkeina, ehkä ei niin näkyvästi, mutta kyllä ne siellä häärää. Huomioisinko huomenna sitä vähän paremmin ja tekisin oman osani energian ylläpitämiseksi?
Mitä jos tekisinkin huomenna ensin sitä, mitä sydämeni ja sieluni haluaa ja sitten vasta katsoisin, jos jaksaisin tehdä niitä "tärkeämpiä ja hyödyllisempiä" juttuja?

Olisikohan silloin lokakuun toka ihan kamala päivä?