Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

torstai 9. huhtikuuta 2015

Kevätsiivouksen aikaa

Puhdistumisen aikaa eletään monellakin tasolla. 

Pitkä ja pimeä talvi on takana, mutta olo ei välttämättä ole vielä kovin keväinen. Kun odotettu kevätaurinko viimein näyttäytyy, tuo se esille villakoirat nurkissa ja talven tahrat ikkunoissa, komerotkin tuntuvat jotenkin täysiltä ja tunkkaisilta. Luonto on kaikessa viisaudessaan järjestänyt juuri tähän ajankohtaan parhaat päivät juuri näihin toimiin. Tästä huhtikuun vähenevän kuun ajasta kannattaakin nyt ottaa kaikki hyöty ja ilo irti. Vähenevän kuun aikana toki muinakin vuodenaikoina  melkein kaikki kotityöt, etenkin siivous ja pyykinpesu sujuvat joutuisammin ja tulos on parempi.

Kevätsiivous aloitetaan kuitenkin viikonloppuna omasta kropasta. Kuun vaiheiden mukaan lauantain ja sunnuntain kaurispäivät ovat suotuisaa aikaa ihon hoitoon. Kaivetaan ne kuorinta-aineet kaapista ja annetaan talven kuivalle ja kuolleelle ihokerrokselle kyytiä. Aika on suotuisa myös ihonpuhdistukselle. Syväpuhdistettu iho ottaa ilolla vastaan kevätauringon ensi säteet. Kaurispäivinä kannattaa myös poistaa kaikki ylimääräinen karvoitus kropasta, koska karvat kasvavat silloin hitaammin takaisin. Myös kynsien hoitoon kannattaa viikonloppuna käyttää aikaa. Kaurispäivänä huolletut kynnet eivät lohkeile niin helposti. Ihana kauneudenhoitoviikonloppu siis tulossa! Eikä sitä tarvitse puolustella millään muulla, kuin että kuu on tänään suotuisassa asemassa minun itseni hoitamiseen. =)

Kirkkailla poskilla, silosäärillä ja lakatuilla kynsillä onkin sitten mukavan keväinen olo aloittaa kevätsiivousta maanantaina.
Kaikkea ei suinkaan ole tarkoitus tehdä kerralla ja yhtenä päivänä, vaan kuun kierron mukaan hyville päiville ajoitetut siivoustoimet ripottuvat mukavasti sinne tänne, eikä puuhaan pääse väsymään. Kuun voima tukee toimia ja kaikki sujuu ilolla ja helposti. Omalla asenteella puuhaan on suuri merkitys.

Maanantaina on hyvä päivä viedä varastoon talvivaatteita, koska kuu on silloin ilman elementissä, vesimiehessä, ja vaatteet varastoituvat ilmavasti ja raikkaina. Ilmapäivänä on myös hyvä päivä antaa ilman puhdistaa kotia ja sen energiaa. Eli pidetään ikkunat reippaasti auki samalla kun ne pestään. Vähenevä kuu vesimiehessä on nimittäin myös hyvä aika pestä ikkunat. Jos ikkunat ovat talven jäljiltä kovin likaiset, odota kuitenkin keskiviikkoon, jolloin on vesipäivä ja vesi liottaa lian paremmin pois. Sama kuun voima vallitsee vielä tiistaina, jolloin ilmapäivien raikastavaa puuhastelua voi vielä jatkaa, vaikka imuroiden niitä villakoiria, niin ihania kuin ne ovatkin. Samalla hoituu oma maadoittuminen ja ajatusten kirkastuminen ihan huomaamatta.

Keskiviikkona ja torstaina kuu on kalojen merkeissä ja silloin veden elementti on esillä voimakkaimmin. Silloin on hyvä päivä poistaa tahroja, pestä pyykkiä ja kuurata lattiat kevätkuntoon. Kun sen tekee avojaloin, myös varpaat saavat silloin vapautta ja huomiota pitkän talven jälkeen juuri oikeana päivänä.

Kolme viimeistä päivää ennen uuttakuuta ovat ns. viimeisiä päiviä, jolloin kaiken ylimääräisen hävittäminen sujuu ilolla ja helposti. Tätä ajankohtaa ja kuun voimaa kannattaa hyödyntää silloin niin kodissa kuin omassa elämässä muutenkin. Turhaa tavaraa karsimalla löytää kevätaurinko sisään helpommin. Myös ajatukset selkeytyvät kovasti ja uudet ideat pääsevät valtaan, kun karsii mielestä pois kaiken ylimääräisen ja tarpeettoman ajatuksen. Tässä huhtikuussa viimeiset päivät ovat keskiviikosta perjantaihin.

Perjantaina kuu on tulielementin oinaassa, jolloin on hyvä päivä tuulettaa ja vaihtaa petivaatteet. Näin ne illalla ottavat väsyneen siivoojan raikkaan lämpimään syleilyynsä ja takaavat hyvän yöunen. Tottakai, puhtaassa kodissa on hyvä olla ja voit olla itsestäsi ylpeä. 

Samalla kun kotisi ja mielesi on viikon aikana puhdistunut, olet huomaamattasi auttanut myös kehoasi luonnolliseen puhdistumiseen.  Vähenevän kuun aikana keho poistaa kuona-aineita, hikoilee ja hengittää ulos, jota reipas siivoamisesi on tukenut. Erityisesti uudenkuun päivänä keho poistaa kuona-aineita erityisen tehokkaasti. Jos haluat vielä kehosi palkita hyvästä viikosta ja kuun kierrosta, paastoa lauantaipäivä. Se antaa kehollesi hengähdystauon ja tekee hyvää terveydellesi muutenkin.

Oma openi tarjoaa jokaiselle kevätsiivousintoilijalle upean avun, ilmaisen viikon kestävän nettikurssin, jonka avulla saa potkua roinasiivoukseen ja kodin tai työpaikan energian muuttamiseen.
Kurssi alkaa sopivasti maanantaina 13.4.
Lisätietoa Ullan Tilan ja elämän energia-kurssista löydät täältä:
http://seitsemastoista.com/index.php/tilan-ja-elaemaen-energia

Eikö olekin ihanaa kun saa energiat mukaan siivoukseen, joka ainakin minusta on joskus vähän puista hommaa. Kiitos kuu!

Ihanata siivousvirtaa sinulle!
=) Margitilta