Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

lauantai 16. toukokuuta 2015

Oikean ajoituksen mestareita

Hiljaiseksi vetää, kun huomaa miten ympärillä tapahtuu koko ajan sellaista näkymätöntä puuhastelua. Sellaisinakin hetkinä, kun itse on vähän hukassa, eikä oikein tiedä mitä tekee ja mihin menee. Silloinkin on tekemässä ja menemässä juuri oikeaan suuntaan, vaikkei sitä itse aina ymmärräkään. Olen ajatellut niin, että on ihan hyvä välillä hakea muistutusta siihen, miksi joku asia elämässä on päättymässä ja mikä ei ole itselle hyväksi. Vain sellaiset hetket ja muistutukset voivat vahvistaa sitä oikeaa suuntaa elämässä. Ja kun pienen hetken luulet olevasi yksin ja hukassa, voitkin huomata, että ympärilläsi pörrää näkymättömiä oikean ajoituksen mestareita, jotka järjestävät tiellesi juuri ne yhteensattumien summat, että olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan, tapaat juuri oikean ihmisen ja olet juuri oikeassa mielentilassa huomioimaan asiat ja eri mahdollisuudet. Vähän niinkuin siinä runossa, missä katselee elämänsä aikana hiekkaan jättämiä jalanjälkiään. Kun niinä vaikeuksien aikoina hiekassa näkyy vain yhdet jäljet ja sitten selviää, että niinä hetkinä sinua onkin kantanut joku - oma auttaja, mikä tai kuka se sitten itsekullekin on. Minulle se on oma enkeli.
Kun aika on oikea, moni asia loksahtaa kohdilleen. Parhaimmillaan se on sitä, kun ymmärtää, että ne "virheet" elämässä onkin itseasiassa niitä suurimpia siunauksia, jotka mahdollistavat tänään kokea jotain uutta ja hyvää.
Tänään on oikea hetki saattaa päätökseen asioita, joita ei enää tarvitse, eikä elämäänsä halua. Uskomukset, jotka kahlitsevat ja ahdistavat, on nyt hyvä heittää romukoppaan ja antaa tilaa ja mahdollisuutta omaan kasvuun ja hyvinvointiin. Kaikki mutkutukset, muiden syyllistämiset ja apuun odottamiset voi nyt vaihtaa "minä itse pystyn tähän"- ajatukseen ja alkaa luomaan omaa elämää. Juuri sellaista kuin itse haluaa. 
Tänään sitä tukemaan kaiken energiansa antaa kuu, joka vetelee nyt viimeisiään ennen uutta syntymää taas maanantaina. Uusikuu syntyy silloin härän merkissä ja  se merkitsee rauhaa, vakautta ja harmoniaa. Se vahvistaa kaikkea vaurauteen, säästämiseen ja kodin tasapainoon liittyviä pyrkimyksiä ja antaa hyvän mahdollisuuden hankkeen rahoitukseen ja pitkällisten suunnitelmien tekemiseen. Se antaa voimaa myös rakkauteen, paranemiseen ja henkisen tasapainon kasvattamiseen.
Pari viimeistä päivää ennen uutta kuuta on hyvää aikaa valmistautua toimintaan ja suunnitella seuraavan kuun hankkeita. Heti uudenkuun syntymän jälkeen on aika nostaa kytkintä ja toimia. Täydellistä ajoitusta asioihin, sitä kuu meille opettaa ja antaa kaiken energiansa sille, joka haluaa sen avun hyödykseen käyttää.
Siitä alkaa taas kasvavan kuun aika, eli parasta aikaa omassa puutarhassa puuhasteluun. Kuun vaiheiden mukaan oikean ajoituksen mestaruuteen opastan kaikkia puutarhaihmisiä ensi viikolla, maanantaina studiolla ja torstaina Pihtiputaan kirjastossa. Höpöttelen kuun vaiheiden vaikutuksesta kasvien hyvinvointiin ja annan vinkkejä, joita voi kokeilla omassa puutarhassaan ihan jokainen, pienesti tai suuresti. Kirjastoon kannattaa torstaina tulla kassissa muutakin kuin lainakirjat - pihassa toimii koko päivän taimien vaihtori - omat, kukkapenkistä ylipursunneet taimet voi silloin vaihtaa taimeen, jota omassa puutarhassa ei vielä ole. Lisäksi lauantai on varattu studiolla päiväksi, jolloin ehtii vielä oman kuukalenterin tälle kesälle tekemään. Katsotaan ne ihan kaikki hyvät, paremmat ja parhaat päivät kaikkiin puutarhatöihin, maan muokkauksesta ja kylvöistä kompostiin saakka. Oikealla ajoituksella voi kesän kallisarvoista aikaa säästää nurmikonleikkuusta ja kitkemisestä omasta puutarhasta täysin siemauksin nauttimiseen. Kurssikalenterista löytyy lisäinfoa näistä päivistä.
Toivottavasti nähdään ensi viikolla kuun merkeissä, seuraavalla viikolla tehdäänkin sitten jotain ihan muuta...