Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

lauantai 28. toukokuuta 2016

Kevätsiivousta kotona ja omissa uskomuksissa

Oletko sinäkin valmistautumassa vastaanottamaan kotiisi kesää ja juhlavieraita? Hikoiletko siivouksien kanssa? Moni meistä hikoilee kevätsiivouksien kanssa fyysisesti tottakai, mutta myös omien ajatusten ja uskomusten kanssa. Kenties sinutkin on kasvatettu siihen ajatukseen, että olet huono äiti, huono vaimo, huono miniä, huono tytär ja huono nainen, jos et joka vuosi tee kodissasi perusteellistakin perusteellisempaa kevät- ja joulusiivousta? Siivous on ihan hyvä juttu, mutta silloin kun se saa aikaan ahdistuksen, väsymyksen, syyllisyyden, omanarvontunteen vähenemisen tai minkä tahansa negatiivisen tuntemuksen, on asiaa syytä pysähtyä pohtimaan ehkä vähän syvällisemmin. 

Kevätsiivouksen voisi siis tänään aloittaa vessasta. Ei, älä ota vielä mukaasi pesuaineita ja -rättejä, vaan pysähdy hetkeksi siihen vessan peilin eteen ja katso itseäsi lempeästi ja rakastavasti suoraan silmiin. Kysy itseltäsi, mikä on oma suhtautumisesi tähän kevätsiivouksen tarpeeseen. Miksi olet siihen ryhtymässä ja mitä tunteita se saa sinussa aikaan? Jos tunnet iloa ja innostusta jo etukäteen ja varsinkin ajatellessasi kotisi kiiltävää lopputulosta, anna palaa ja ryhdy siivoamaan ihan heti juuri tuolla ilon ja innostuksen energialla. 
Mutta jos rehellisesti tunnetkin jotain muuta; väsymystä, velvollisuutta, pakkoa, niin kysy itseltäsi onko sinun ihan pakko? Muista säilyttää edelleen tuo lempeä ja rakastava katse suoraan omiin silmiisi. Anna itsellesi aikaa vastata tähän ihan rauhassa. Ehkä löydät sieltä, omista silmistäsi ja sisimmästäsi lempeyttä, myötätuntoa, hyväksyntää ja rakkautta niin, että tuo ahdistava ja väsyttävä ajatus hieman pehmenee. Ehkä voit ajatella, että teet tänään sen, mihin tällä hetkellä pystyt ja voit jatkaa myöhemmin. Ehkä keksit jonkun, jonka voit pyytää avuksesi. Enkelit ovat erinomainen apujoukko myös siivoukseen, oma hiljainen pyyntösi heille riittää ja voit varmasti huomata, miten oma ja kotisi energia puhdistuu. Ehkä keksit ajatuksen, jolla voit palkita itsesi sitten kun olet tehnyt sen, minkä tänään jaksat ja antanut itsellesi luvan myös lepoon. Etsi silmistäsi mikä tahansa ajatus, joka saa sinussa aikaan iloa ja innostusta. 
Minä löysin tänä aamuna vessan peilin kautta ajatuksen, että kirjoitan tämän blogikirjoituksen, sitten imuroin ja auringonlaskun ihailen laiturilta.

Koska itse tunnen voimakkaasti kuun ja elementtien vaikutuksen kehossani ja mielessäni, käytän niiden energiaa tottakai apuna myös arjen askareissani. Vähenevän kuun ajasta kannattaa nyt ottaa kaikki hyöty ja ilo irti, koska silloin melkein kaikki kotityöt, etenkin siivous ja pyykinpesu sujuvat joutuisammin ja tulos on parempi. Ja mikä parasta, kaikkea ei ole tarkoitus tehdä kerralla ja yhtenä päivänä, vaan kuun kierron mukaan hyville päiville ajoitetut siivoustoimet ripottuvat mukavasti sinne tänne, eikä puuhaan pääse väsymään. Kuun voima tukee toimia ja kaikki sujuu ilolla ja helposti. Haluatko sinäkin kokeilla?

Tänään on hyvä päivä viedä varastoon ne viimeisetkin talvivaatteet ja uskoa siihen, että kesä on nyt todella alkanut. Kun kuu on ilman elementissä, vesimiehessä, vaatteet varastoituvat ilmavasti ja raikkaina. 
Ilmapäivänä on myös hyvä päivä antaa ilman puhdistaa kotia ja sen energiaa. Tänään on myös hyvä päivä pestä ikkunat. Jos ikkunat ovat talven jäljiltä kovin likaiset, odota kuitenkin alkuviikon kalapäiviin, jolloin vesi liottaa lian paremmin pois. 
Jos virtaa tänään vielä riittää, ilmapäivien raikastavaa puuhastelua voi jatkaa, vaikka imuroiden. Samalla hoituu oma maadoittuminen ja ajatusten kirkastuminen ihan huomaamatta.
Tänään ei tarvitse ehtiä enempää.

Sunnuntaista tiistaihin saakka kuu on kalojen merkissä ja silloin veden elementti on esillä voimakkaimmin. On siis hyvä aika poistaa tahroja, pestä pyykkiä ja eilen imuroidut lattiat kevätkuntoon. Kun sen tekee avojaloin, myös varpaat saavat silloin vapautta ja huomiota pitkän talven jälkeen juuri oikeana päivänä.

Keskiviikkona ja torstaina kuu on tulielementin oinaassa, jolloin on hyvä päivä jälleen tuulettaa ja vaihtaa petivaatteet. Näin ne illalla ottavat sinut raikkaan lämpimään syleilyynsä ja takaavat hyvän yöunen. 

Kolme viimeistä päivää ennen uuttakuuta, eli tässä toukokuussa torstaista lauantaihin, ovat ns. viimeisiä päiviä, jolloin kaiken ylimääräisen hävittäminen sujuu ilolla ja helposti. Tätä ajankohtaa ja kuun voimaa kannattaa hyödyntää silloin niin kodissa kuin omassa elämässä muutenkin. Turhaa tavaraa karsimalla löytää auringon säteetkin sisään helpommin. Myös ajatukset selkeytyvät kovasti ja uudet ideat pääsevät valtaan, kun karsii mielestä pois kaiken ylimääräisen ja tarpeettoman ajatuksen. Vaikka sen, että kevätsiivous on pakko ja ikävä asia ;) 

Viimeistään nyt on aika juhlistaa kesää ja palkita itsesi. Olet sen ansainnut. Ja hei, samalla kun kotisi ja mielesi on viikon aikana puhdistunut, olet huomaamattasi auttanut myös kehoasi luonnolliseen puhdistumiseen.  Vähenevän kuun aikana keho poistaa kuona-aineita, hikoilee ja hengittää ulos, jota reipas siivoamisesi on tukenut. Uudenkuun päivänä keho poistaa kuona-aineita erityisen tehokkaasti. Jos siis haluat vielä kehosi palkita hyvästä viikosta ja kuun kierrosta, paastoa sunnuntai. Se antaa kehollesi hengähdystauon ja tekee hyvää terveydellesi muutenkin.

Ihanaa viikkoa sinulle :) Margitilta