Olipa mukavaa, että löysit Kuunvärinä-blogini.

Täällä kirjoittelen Kuun väristä ja värinästä, sen vaiheista ja siitä, kuinka se vaikuttaa minuun ja ehkä sinuunkin, joka ikinen päivä. Kuu valaisee minun elämänpolkuani, ehkä sinunkin.

Tämä Äiti Maa, sen kaunis luonto, kivet ja kristallit, kaikki kauniit kasvit tuoksuineen ja värineen, sekä kaikkea elämää ylläpitävät elementit, maa, ilma, tuli ja vesi, ovat myös lähellä sydäntäni, ehkä sinunkin. Niistä tarinoin myös.

Olen siis oman elämänkouluni opiskelija, niinkuin ehkä sinäkin. Opiskelen luonnossa kulkien, hiljaisuutta kuunnellen ja sitä tutkien. Oppaina vierelläni kulkevat oma enkeli ja yksisarvinen, sekä ihanat, iloiset ja kujeilevat luonnonhenget, jotka auttavat ja keventävät kulkuani joka ikinen päivä. Ehkä sinäkin aistit omat oppaasi.

Toivon, että viihdyt blogissani. Tutki ja ota vastaan rakkaudella jakamani pienet ajatuksen siemenet, kuinka sinäkin voit tehdä omasta matkastasi iloisempaa ja helpompaa, joka ikinen päivä.

Muistathan, että kun sinä voit hyvin, kaikki lähelläsi voivat hyvin ja jonain päivänä koko planeettamme voi hyvin.
Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa oman valosi loistaa.
Sen värinä voi olla mikä itse sen haluat olevan.

torstai 15. kesäkuuta 2017

Juhannusviikon vilinää

Lapsuuden kesistä on jäänyt mieleen juhannusviikon kiireinen keskikesän juhlaan valmistautumisen fiilis. Kodin jokainen soppi piti olla pestynä ja puunattuna ennen juhannusvieraiden saapumista, vaikkei kukaan sisätiloissa tupatarkastuksia tehden aikaa kuitenkaan koskaan viettänytkään. Kasvimaa ja kukkapenkit piti olla kitkettynä ja kasteltuna, kesäkukat istutettuna ja pihatiekin haravoituna. Juhannusaaton viimeiset hikipisarat otettiin saunaa pestessä ja hyvin usein uupunut talonväki kävi nukkumaan heti kun saunamakkarat oli syöty. 
Ihania kesämuistojahan ne ovat, kesän värit, tuoksut ja maut elävät aisteissa vieläkin, mutta sen kiireen tunnun ja pakkosuorittamisen olen pyrkinyt karistamaan itsestäni pois. Kuuntelen kuun rytmiä ja pyydän apuun elementtien voimat, sekä tietysti keijut ja menninkäiset sekä ilman- ja vedenhenget, niin tekeminen sujuu ilolla ja vaivatta. Mitä ei ehdi tai pysty tekemään, jätetään hyvillä mielen odottamaan seuraavaa otollista ajankohtaa.
Jos sinäkin haluat kokeilla juhannukseen valmistautumista kuun rytmiä kuunnellen ja sen voimaa hyödyntäen, tässä sinulle vinkit, kuinka ajoittaa siivoukset, pihanlaitot ja juhannussaunan valmistelut oikeisiin päiviin. Kuun rytmissä ei kerralla tarvitse tehdä kaikkea.


Tänään, kesäkuun 15. on hyvä hetki aloittaa juhannussiivoukset ilmaelementin avulla. Eli avataan ikkunat ja annetaan kesätuulen raikastaa koko koti, vauhtia pölykoirille voi antaa imurilla, jos niin tahtoo. Jos eteisessä roikkuu vielä kaiken varalta menneen kauden varusteita, voi ne nyt jo huoletta viedä varastoon. Näin vähenevän kuun aikana ilmapäivinä säilötyt kausivaatteet säilyvät raikkaina seuraavaan käyttökertaan asti.

Perjantain ja lauantain, kesäkuun 16. ja 17. päivä, voi sitten valita puuhasteleeko sisällä vai ulkona. 
On hyvä päivä leikata nurmikko, näin se säilyy elinvoimaisena, mutta kasvaa kuitenkin maltillisesti. 
Kuun energia vesipäivänä vahvistaa veden likaa irrottavaa voimaa, joten siivous ja pyykinpesu sujuvat pienemmällä pesuainemäärälläkin. Tätä kannattaa hyödyntää lauantaisaunaa leppeästi lämmitellessä ja valmistella juhannussauna jo nyt.
On myös kukkien kastelupäivät ja näin vähenevän kuun aikana kasteluveteen kannattaa lisätä tarvittaessa kasvuvoimaa. Muistathan huomioida ajatuksellasi kukistasi huolenpitävät pienet kukkakeijut :)  


Jos sunnuntaiaamun aurinko herättää ja mielessäsi on ajatus kukkapenkkien rikkakasveista, kannattaa tämä aamupäivä hyödyntää. Vanhan kansan perimätiedossa kesäkuun 18. päivä on säilynyt erityisenä, kuun vaiheista ja sijainnista riippumattomana kitkemispäivänä, jolloin kitketyt kasvit eivät enää kasvaisi uudelleen. Kitkeminen täytyy tehdä kuitenkin ennen puoltapäivää, meillä kesäaikaan siis ennen kello 13.00. Loppupäivän voikin sitten nauttia kauniista, kesäisestä sunnuntaipäivästä.
Minä en kitkemispäivänä henno kukkapenkissäni kultaisena hehkuvaan voikukkaan kovalla kädellä koskea, vaan taitan siitä varovasti vain yhden lehden, samalla ajatuksellani sitä kiittäen. Laitan sen salaattiin, muutaman vuohenputken, koivun- ja vadelmanlehden kanssa ja saan näin tuoreita ja uusia kesän makuja muutenkin kevyeen ja kesäiseen lähiruokaan. Näillä oppailla minäkin uskallan kokeilla ;)Vielä maanantaina kuu on oinaan tähtimerkissä ja tämä tulielementin voima on apuna ikkunoiden pesemisessä. Ikkunoista tulee näin puhtaat ja rannuttomat, ja auringon valo ja lämpö valaisee kotiasi kauniisti läpi koko tulevan kesän.

Tiistaina voikin sitten jo valmistautua kesän yhteen energisimmistä päivistä, eli kesäpäivänseisaukseen, joka on keskiviikkona 21.6. Se on kuun ja vesielementin juhla, kesän taianomainen hetki, jolloin voi aavistella ja nähdä tulevaisuuteen. 
Viimeistään keskiviikkona kannattaa valmistella myös juhannussaunojille vastat valmiiksi odottamaan. On kohteliasta pyytää puulta lupa ottaa oksat tähän perinteiseen ja tärkeään puhdistautumisrituaaliimme.

Keskiviikosta alkaa sitten ns. hävityspäivät, eli kolme viimeistä päivää ennen uudenkuun syntymistä juhannuspäivänä. Nämä päivät antavat joka kuukausi meille loistavan mahdollisuuden karistaa elämästä pois vanhaa, kulunutta ja tarpeetonta. Asioita tai ajatuksia, mitä tahansa emme enää elämässämme tarvitse. Olisiko nyt hyvä hetki karistaa mielestä kiireen ja pakkosuorittamisen tuntu ja keskittyä kauniiseen kesään ja tähän hetkeen? 

Torstaina 22.6. kuu on jälleen ilmaelementin merkissä ja onkin loistava hetki vielä valmistella vuoteet, kaiken varalta, jos joku sinne malttaa keskikesän valoisana yönä käydä hetkeksi lepäämään. Ilmapäivänä perusteellisesti tuuletetut vuodevaatteet ja vaihdetut puhtaat, raikkaat petivaatteet saattavat kyllä juhannusyönäkin houkutella. Tämä kepeä ilmaelementin voima vaikuttaa vielä juhannusaattonakin, joten valmistauduthan keijujen tapaamiseen :) 


Ihanaa juhannusviikkoa sinulle <3 Margitilta

Hei olethan huomannut, että klikkaamalla "Kuun energia apunasi tänään ...päivänä..." löydät joka päivä vinkin kuun rytmissä elämiseen ;)